Agenda

Elke maandagavond geef ik van 21:00 uur tot 22:00 uur een Hatha yogales bij New Life Yoga, een sfeervolle yogastudio gevestigd onder het dak van Dekker in Zoetermeer. Naast deze wekelijkse les staan er regelmatig leuke workshops op de agenda. Het is ook mogelijk om een privéles te volgen. In overleg geef ik ook yoga workshops op locatie. Voor kinderen zijn er leuke mogelijkheden voor een kinderyoga-feestje. Neem gerust contact op voor meer informatie via info@yogawalhalla.nl

OERRR Dierenyoga op eiland Tiengemeten (Ouder-Kind workshop)

Kinderyoga is een combinatie van yoga, beweging, expressie en spel. Spelenderwijs maken we contact door middel van oefeningen, bewegingen en onze zintuigen. Met dieren als metafoor bij de oefeningen, maken we de kinderen meteen bewust van de natuur en de rustgevende omgeving om hen heen. Het is bovendien een mooie manier voor kinderen om in balans te komen en zelfvertrouwen te krijgen. Ook versterkt deze yogales de band tussen het kind en de ouder, doordat ze samen alle oefeningen uitvoeren. Deze OERRR Dierenyogales is gericht op kinderen van 4 tot 8 jaar.

Datum & tijdstip: Zondag 12 augustus 2018 (11.15 uur -12.15 uur en 13.15 uur -14.15 uur)

Docent: Janine Karlas (Yoga Walhalla)

Kosten: €9,- per deelnemer (Normaal ) / €6,- per deelnemer (Leden Natuurmonumenten)

Locatie: Eiland Tiengemeten

Aanmelden:

Via de website van Natuurmonumenten. Klik hier voor meer informatie.

Yoga op Natuureiland Tiengemeten (Workshop voor volwassenen)

Aan de hand van de natuurelementen – aarde, water, vuur, lucht en ruimte – ga je mee op reis door je lichaam. Door praktische houdingen, ademhalingstechnieken, ontspanningsoefeningen en verschillende meditatievormen leer je om nog beter te luisteren naar jouw innerlijke signalen. Je komt dichter bij je eigen natuur. Doe nieuwe ervaringen op en ontdek de effecten op jouw lichaam en geest. Wat is er mooier dan dit buiten te doen in een omgeving waar de natuur vrij spel heeft?

Datum & tijdstip: Zondag 19 augustus 2018 - 11.15 uur tot 12.45 uur

Docent: Janine Karlas (Yoga Walhalla)

Kosten: €10,- per deelnemer (Normaal ) / €7,- per deelnemer (Leden Natuurmonumenten)

Locatie: Eiland Tiengemeten

Aanmelden:

Via de website van Natuurmonumenten. Klik hier voor meer informatie.

Workshop: Mudra's en de elementen

Tijdens deze workshop maak je kennis met mudra’s. Het woord mudra kan worden vertaald als ‘gebaar’ of ‘zegel’. Door je vingers in bepaalde posities te plaatsen kun je jouw energie sturen. Elke vinger is verbonden met één van de vijf natuurelementen: vuur (duim), lucht (wijsvinger), ruimte (middelvinger), aarde (ringvinger) en water (pink).

Namaste is inmiddels een bekend gebaar dat wordt gebruikt aan het begin of einde van een yogales. Dit is één van de vele mudra’s (handgebaren) uit de Indiase traditie, waarmee je jouw energie in goede banen kunt leiden. Kortom, door mudra’s te beoefenen heb je jouw energie in eigen hand!

Mudra’s maken onderdeel uit van de hatha yoga stroming. Het mooie aan deze krachtige gebaren is dat ze eenvoudig en effectief zijn. Je kunt er lichamelijke klachten (hoofdpijn, vermoeidheid, stijve gewrichten) mee verlichten en het effect van yogahoudingen versterken. Vergroot de flexibiliteit van je handen en vingers, leer hoe je stress kunt verminderen, maar ook hoe je zelf problemen als slapeloosheid of een jetlag kunt tegengaan. Mudra’s zijn ideaal om op te nemen in je dagelijkse routine.

Ervaring met yoga is niet nodig. Deze workshop is een mooie, toegankelijke manier om aan jouw yogapad te beginnen. Voor je het weet heb je het in de vingers! Gevorderde yoga beoefenaars kunnen door middel van mudra’s hun yogabeoefening een nieuwe dimensie geven. Ervaar wat mudra’s voor jou kunnen betekenen!


Datum & tijdstip: Zondag 27 mei 2018 van 14:30 - 17:00

Docent: Janine Karlas (Yoga Walhalla)

Kosten: €25,- per deelnemer (Er is plaats voor maximaal 12 deelnemers)

Locatie: New Life Yoga, Dekker - Scheglaan 12 Zoetermeer

Aanmelden: Gan naar de website van www.newlifeyoga.nl en klik op de webwinkel

Workshop: Leer van het ritme van de natuur

Soms heb je het gevoel dat je de hele wereld aan kan, maar er zijn ook momenten dat je je volledig uitgeblust voelt. Hoe komt het dat je energielevel van dag tot dag zo erg kan verschillen en wat kun je hier zelf aan doen? In deze workshop(reeks) komen yoga en de natuur samen. In je lichaam bevinden zich verschillende energiecentra en -kanalen. Elk energiecentrum, ook wel chakra genoemd, is verbonden met een van de vijf elementen van de natuur: aarde, water, vuur, lucht en ruimte. Doordat we steeds verder van de natuur af staan, vergeten we vaak dat we onderdeel zijn van de natuur. Yoga vergroot je bewustzijn en je besef dat je deel uitmaakt van de natuur.

Door middel van praktische houdingen, ademhalingstechnieken en verschillende meditatievormen, leer je een betere verbinding te leggen tussen je lichaam en je geest. Je komt dichter bij je eigen natuur. Als alle energiecentra in je lichaam goed functioneren, dan stroomt jouw energie beter door je lichaam en hierdoor zit je beter in je vel. Elke week staat er een energiecentrum en een natuurelement centraal. De energiecentra (chakra’s) in je lichaam zijn onderling met elkaar verbonden. Wanneer je de gehele workshopreeks volgt krijg je inzicht in de vijf hoofdchakra’s: wortelchakra, sacraalchakra, navelchakra, hartchakra en keelchakra. Je kunt er ook voor kiezen om de workshop te volgen over het chakra en het element dat jou het meeste aanspreekt of het gebied in je lichaam waar je een blokkade ervaart. Doe nieuwe ervaringen op en leer van het rimte van de natuur.


Data & tijden:

vrijdag 12 januari 2018 van 19:45 - 21:45 “Wortelchakra & Aarde”

vrijdag 19 januari 2018 van 19:45 - 21:45 “Sacraalchakra & Water”

vrijdag 26 januari 2018 van 19:45 - 21:45 “Navelchakra & Vuur"

vrijdag 2 februari 2018 van 19:45 - 21:45 “Hartchakra & Lucht”

vrijdag 9 februari 2018 van 19:45 - 21:45 “Keelchakra & Ruimte”

Docent:

Janine Karlas (Yoga Walhalla)

Kosten:

Workshopreeks (5 lessen): €75,- per deelnemer

Losse workshop: €20,- per deelnemer

(Er is plaats voor maximaal 10 deelnemers)

Aanmelden:

Gan naar de website van www.newlifeyoga.nl en klik op de webwinkel