Over Janine

Mijn naam is Janine Karlas. Ik heb een passie voor muziek, de natuur en yoga. Samen met mijn man woon ik in de Hoeksche Waard, een prachtige landelijke omgeving op een steenworp afstand van Rotterdam. Vijf jaar geleden raakten we in de ban van de groene dijken, de rust en de ruimte in dit gebied. Het is ook de plek waar ik mijn eerste yogales volgde. Ik was destijds op zoek naar een manier om mijn lichaam in conditie te houden, maar ook om mijn gedachten af en toe stil te zetten. In het dagelijks leven werk ik als marketeer bij een poppodium in Zoetermeer. Een dynamische baan waar ik mijn passie voor muziek in kwijt kan. Yoga houdt mij in balans.


Yoga is in de afgelopen jaren een steeds belangrijkere rol in mijn leven gaan spelen. Als kind had ik regelmatig last van hyperventilatie. Soms waren de klachten zo heftig dat ik er angstig van werd. Ik werd doorverwezen naar een praktijk voor oefentherapie en mensendieck, waar wordt gekeken wat de oorzaak is en vooral wat je er zelf aan kunt doen. Met de kennis van nu zie ik overeenkomsten tussen yoga en de oefeningen die ik destijds kreeg. Er zijn momenten in mijn leven dat door spanning of stress de hyperventilatie weer even om de hoek komt kijken. Door yogaoefeningen kan ik mijn ademhaling weer onder controle krijgen en verdwijnt de angst voor ademnood.

Het mooie aan yoga is dat elke beoefenaar, zowel volwassenen als kinderen, zijn/haar eigen pad bewandelt. Er zijn veel verschillende yoga stijlen. Misschien zie je soms door de bomen het bos niet meer, maar je komt er vanzelf achter elke stijl het beste bij jou past. Waar voel jij je prettig bij? Hoe kun je de oefeningen die je op de mat leert vertalen naar situaties in jouw leven? Ik zit momenteel in het laatste jaar van de Yoga Vidya docentenopleiding (500-uur RYT) in Rotterdam. Daarnaast ben ik gecertificeerd kinderyoga docent (Rainbow Kids Yoga). Als een gids begeleid ik kinderen, tieners en volwassenen op hun yogapad. Een goede begeleiding is belangrijk, maar de beste leraar ben je zelf.

Onder de naam Yoga Walhalla geef ik workshops, waarin ik mijn liefde voor de natuur combineer met yoga. Aan de hand van de natuurelementen; aarde, water, vuur, lucht en ruimte, neem ik je me op een reis door je lichaam. Soms verloopt je leven soepel, voel je je zelfverzekerd en in balans. Er zijn ook momenten waarop je aan dingen twijfelt, je onzeker voelt of kampt met lichamelijke klachten, zoals hoofdpijn of rugpijn. Het is niet altijd even makkelijk om deze ups & downs te accepteren. Door praktische houdingen, ademhalingstechnieken, ontspanningsoefeningen en verschillende meditatievormen kom je dichter bij je eigen natuur. Voor kinderen is Wobbelyoga (op een balansbord) een mooie manier om in balans te komen en zelfvertrouwen te krijgen. Ontdek wat yoga voor jou of jouw kind kan betekenen. Yoga is geen doel op zich, maar een middel om bewuster te leven en te genieten van de wereld om je heen.